به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد رضا کلامی در گفتگوی رادیویی، اظهار داشت: برخی از محصولات مثل گوجه فرنگی در یک مقطع زمانی صرفا در یک استان قابل برداشت است که این امر، موجب برهم زدن عرضه و تقاضا و در نهایت افزایش قیمت خواهد شد.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار کشور ادامه داد: از ۲۵ آذر محصولات گلخانه ای سایر استان ها به بازار عرضه خواهد شد و شاهد کاهش قیمت گوجه در بازار خواهیم بود.
کلامی در خصوص تدابیر ستاد به منظور مدیریت انبار گوجه و توزیع در هنگام نیاز بازار گفت: متاسفانه برخی از صیفی جات مثل گوجه قابلیت نگهداری در سردخانه ها را ندارد و محصول باید بلافاصله فرآوری شده و به رب تبدیل شود.
ذخیره سازی ۵۳ هزار تن سیب و پرتقال شب عید
وی از تدابیر این ستاد در تنظیم بازار عید نوروز خبر داد و توضیح داد: بازار عرضه میوه هایی مثل سیب و پرتقال در حال حاضر روند متعادلی را طی می کند و همین امر موجب کاهش قیمت ها شده و ستاد با ورود به این مبحث ضمن ذخیره سازی محصول برای نیاز شب عید، از ضرر های احتمالی تولید کنندگان نیز جلوگیری کرده است.
کلامی ضمن تاکید بر وجود تعداد مناسب سردخانه برای ذخیره سازی افزود: تاکنون ۲۳۵۰۰ تن سیب درختی و ۳۰۰۰۰ تن پرتقال ذخیره سازی شده است.
وی از تشدید بازرسی و نظارت این ستاد در بازارها خبر داد و خاطر نشان کرد: ما از تمام ظرفیت های این ستاد برای بازرسی ها بهره گیری کرده ایم و این تشدید نظارت ها تا نوروز و حتی تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
کلامی با اشاره به بخشنامه های جدید ستاد تنظیم بازار در خصوص توزیع اقلام مورد نیاز مردم توضیح داد: در حدود ۷ هزار تن گوشت چرخ کرده با قیمت ۴۰ هزار تومان در اختیار فروشگاه های اتحادیه کارگری، کارمندی ، فرهنگیان و روستائیان و نیز در برخی از فروشگاههای زنجیره ای قرار دادیم که در اختیار هموطنان قرار گیرد.
وی افزود: ۵۰ هزار تن برنج هندی نیز در اختیار استان ها قرار گرفته که با نرخ ۶۷۰۰ تومان به دست مصرف کننده خواهد رسید . همچنین ۳۰ هزار تن روغن خام در اختیار کارخانجات روغن سازی قرار دادیم که علیرغم عرضه مناسب در بازار کنونی، در نظر داریم این محصول با کاهش قیمت ۱۵ درصدی در اختیار مصرف کننده قرار گیرد.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار کشور ادامه داد: فضای عرضه گوشت مرغ نیز در حال حاضر به شدت رقابتی است و حتی کمتر از قیمت مصوب به فروش می رسد.
منبع: مهر